| 12 Respons Terbuka ]


SDC12248
En Hasmat dan Dr SMS

22/12/08 lepas [hari apa? kiralah sendiri,ya? Jangan malas] , Dr SMS datang lepak-lepak di Irbid. Bagi ucapan kepada pelajar Malaysia Irbid di Uni Yarmouk. Panjang dia bercerita. Memang mula-mula, saya selaku lelaki macho lah katakan [pembaca, katakan ewww~~] , terkujat bagai lipas diberi 100 Plus, melihat sendi-sendi Dr SMS [Sheikh Muszaphar Shukor, bukan yang engkau orang buat undi Mawi tu wei!] mula bergerak. Bulu roma mula meremang. Ya, mulanya, saya ingatkan ada hantu duduk di sebelah. Tapi, alih-alih tengok, aih, Azzam lah, dah la siap berjubah dan kopiah putih lagi. Takkanlah hantu nak berlakon jadi Azzam versi alim kot?

Huh, sah otot-otot saya bereaksi melihat pergerakan otot Dr SMS. Huh. Negatif sungguh bukan saya? Huh lagi sekali.

Setelah menyedari saya dalam keadaan negatif, tiba-tiba Dr SMS bagai tahu-tahu pula. Lantas, dia bercerita tentang dirinya yang telah saya tahu dan berkata,

"Diversify Your Life"

Perh. Hebat betul dia membeli respek saya. Tahniah. Memang saya pegang kata-kata itu dan tidak lupa juga, "Dream big and work very very hard" [ini dia sebut dua atau tiga kali. sebijik tahu?]. Eh, dan ini juga, "As long as my mind believe, as long as my physical body can achieve".

SDC12252
Saya tahu saya kelihatan sang gemuk pendek dalam gambar ini. Senyum kambing dan poyo. Maaf. Saya memang tak layak jadi model.[tapi, saya ada gambar dengan dia. anda?]



p/s: dia kata dia tak suka dipanggil Datuk.

[updated; 28/12/08]

12 Respons Terbuka

hudasaffry said... @ December 28, 2008 at 7:12 AM

aduhh!! ko ade gambar ngan die
jeles!~ haha
die x suke dipanggil datuk? hurm hurm hurm, x sangke yer
dan, ouh....dy sgt tinggi
hak3

zulaikha said... @ December 28, 2008 at 8:28 AM

salam

anda salah mengeja nama beliau
Muszaphar not muszahpar
huhu~


hrp dpt prbetulkan =P

btw,beliau lbh sesuai dpggil dr
brbanding datuk
datuk hanyalah sekadar pangkat

FaTiN said... @ December 28, 2008 at 8:50 AM

tinggi nya SMS!!
Bestnya dapat jumpa him for real!

H2 said... @ December 28, 2008 at 10:36 PM

>>huda

ceh...
ko spttnye jeles dia bergambar ngn aku.huh.aah, dy x suka dipanggil datuk, sebab nk pggil bapak pon x lyk kawen pon x ag.

>>zulaikha

cet.eja salah sheikh muszaHPar sebuk. eja nama aku salah wat bodoh jer. ishh.

H2 said... @ December 28, 2008 at 10:37 PM

>>fatin.

aah.dia tinggi. bukan aku pendek.

H2 said... @ December 28, 2008 at 10:39 PM

btw, siot aa, korg pompuan mmg laju jer nk komen ltak dr sheikh, bru brape jam letak, da ade 3 komen. klu ltak muka aku ke, nama aku ke, konfem lambat laku.

dan, oit, komen psl dr sheikh lak, bkn dia watak utama, kata2 dia lah yg aku nak tonjolkan. adoih!
arghh, korg mmg...huh.

hudasaffry said... @ December 29, 2008 at 8:36 AM

wahahahha
hariz xleh blaaa
ak teruje sbb ak nmpk muke ko bergambar ngan die arr[baek x ak]
and kate2 die yg best kot..hak3

hariz hariz
nnti ko letak gambar ko besar2
ak komen byk2 hak3

H2 said... @ December 29, 2008 at 12:37 PM

>>huda

sekali lagi, sila teruja sbb dia bgambar dgn aku, please?

aku da letak da pon, oh klu nk tgok lgi besar g flickr aku...

aQila Aini said... @ December 29, 2008 at 3:11 PM

argh, tension tension. aku dah komen panjang lebar untuk pos ni, boleh pulak internet disconnected. nasib baik perkataan 'puerco' tak terkeluar. haih haih haih~

sekarang, aku dah lupa apa yang nak dikomen.

uhhhhhhhhhhh!!!!!!!

btw, aku gelak besar bila baca komen yang kau marah perempuan2 sebab letak muka dr sms. huahuahuahua!

jangan lupa hariz, "diversify your life!" ingat tu.

wawawawawa...

lagi satu, memang kau senyum kambing dan agak poyo. syukur kau sedar. aku prefer kau tak senyum. haha!

:P

H2 said... @ December 29, 2008 at 3:36 PM

>>aqila

err...
bkn ke tuh da kuar ke??

bkn marah, tapi perli, kot?

yer2x..
sdg igt la nih...
alaa, klu aku x senyum nnt korg puji riak muka aku cam james bond lak.ish. suma tak kena ni.

aQila Aini said... @ December 29, 2008 at 4:17 PM

haha! maksud aku, tak terkeluar dari mulut aku. hihi...

ouh, perli ar ni. uhhh.. apa salahnya diorang komen pasal gambar sms tu. nampak sangat lah sms tu daya penarik untuk entri kau ni.

lagi satu, jangan lupa, "dream big and work very very hard" dream big ye dream big.

uhhh...... jangan harap nak puji muka kau macam james bond. in your dream!

:P

H2 said... @ December 29, 2008 at 4:25 PM

>>aQila

ouh.bkn tak terkeluar tuh. tak tersebut je tapi tertaip, kan?

x salah pon. saja nak try respon cara baru. haha.

err, aku x harap pon. buat pe james bond, bukan handsome pon. bkn tau masak nasi goreng pon.

:|

Post a Comment