| 19 Respons Terbuka ]

Sambungan gambar musim bunga. Tema kali ini warna kuning ya, adik-adik.Ada exam Fisiologi hari sabtu dan Anatomy hari Ahad.Tak sempat nak tulis apa-apa.

Spring in Jordan
just a plain view during spring time in Irbid, Jordan. Nothing special actually.Oh yes, that is Olive tree.
An attempt.
An attempt to do macro shot using compact camera, and obviously it doesn't work. Do you know how big the flower is? The diameter of the yellow region is only about 1cm.

Yellow

Look at the stars,
Look how they shine for you,
And everything you do,
Yeah they were all yellow,


I came along
I wrote a song for you
And all the things you do
And it was called yellow

So then I took my turn
Oh all the things I've done
And it was all yellow
.......
-Yellow, Coldplay-


The sky and Petra
gambar lama di Petra, Jordan.Jangan ingat tempat ini ada bendalah ukiran besar nama Monastery tu saja. Petra memang besar. Nak pusing dua hari pun boleh sangat. Sehari adalah minimum.

maarad thaqafi
Di khemah Palestin semasa Maarad Thaqafi (Pameran Kebudayaan). Makanan tradisional mereka dengan pelapik anyaman tradisional mereka. Aku suka warna dia, itu aku snap.


19 Respons Terbuka

aQilaAini said... @ May 6, 2009 at 3:00 PM

gambar last tu chantek ouh.

>.<

H a r i z H said... @ May 6, 2009 at 3:22 PM

tq :)

emma songall said... @ May 6, 2009 at 5:33 PM

sedap ak mknan tue?

H a r i z H said... @ May 6, 2009 at 5:43 PM

yg sedap tu yg kat tengah tu. dah tinggal sikit je...yg len tu, bijan2. memang derang suka bijan2 ni. n minyak zaitun. ok la, boleh tahan.

-syaima~ said... @ May 6, 2009 at 8:29 PM

chantek ah hariz!!
oppss bukan ko yg chantek..
ko paham en?

p/s= sah! ko photographer wedding ak kang~
bayar separuh harga bleh? kire harge member2 r kan? kan?

H a r i z H said... @ May 6, 2009 at 8:35 PM

errr, kalau ko guna perkataan chantek, mmg aku faham. n tak akan buat2 x paham. pondan jadinya nanti. haha.


harga? haha. kita kira lepas ni. hehe

Atiqah said... @ May 6, 2009 at 10:06 PM

gambar spring yang last tu, serius lawa. focusing only on the prime buds and overlooking the rest of the shrub. now that's growth. *thumbs up*

gambar kat petra tu, seswai buat poskad. posing model pun seswai dengan mood gambar.

gambar last sekali. mainan warna. i like it.

haha. tamat rapuan buat kali ini.

H a r i z H said... @ May 7, 2009 at 1:57 AM

haha. analisis yang menarik, seperti biasa.

Husni Zm said... @ May 7, 2009 at 3:24 AM

wahh kuning coldplay. huehue aku pun ada upload gambar lanscape kuning mcm ni kat facebook caption yellow-coldplay.

beb sambar la 1 slr masa balik msia nnti.

Husni Zm said... @ May 7, 2009 at 3:25 AM

btw gambar kat batu-batu tu cun. kalau ada pak arab pakai serban kat situ mesti layan.

arfahadnan said... @ May 7, 2009 at 4:20 AM

sangat teruja tgk gambar yg no 2 tuh.. nice.. keep up the good work..

H a r i z H said... @ May 7, 2009 at 3:57 PM

husni,

hoho. nasib baik tak tulis otak kuning. kalau merah, biru hijau ke, ada apa2 cadangan?

gambar batu2? aku ada byk je dalam komputer ni. tak terupload. meh la datang sini nak merasa keajaiban rocky mountain dan desert. dslr? haa, itula perancangan d90 atau d80. hahaha.


arfahadnan,

hehe. tp, itupun x sharp pun. limited guna lens tu. btw, tq ;)

Husni Zm said... @ May 7, 2009 at 7:19 PM

haha, merah biru ijau...urhh..otak ku skang tgh lembab nak memberi cadangan..huhu d80 la terbaek bro. tp kalau d90 within ur bajet, selambe je beb!

cardiff tak silap welsh. diorg english gak tp aku pun tatau kenape diorg dipanggil non-english. welsh tak suka england. diorg kan ada history. scottish pun tak suke england. kalau dtg jangan pakai jersey england kat wales @ scotland. :D

word verification utk hari ni thesse. nasib baik bukan thesis. adoyai.

misz_A said... @ May 8, 2009 at 11:48 AM

cantekk nyerrrrrrrrrrrr

kaamyl fauzi said... @ May 10, 2009 at 11:29 PM

buah zaitun tu boleh amik sket tak? minyak dia kat sini mahal aa. hish

cantik2 gamba sume tu masyallah. sana ada sakura jugak kan. tulip, lily ada?

a.b geldofg said... @ May 11, 2009 at 7:07 PM

suka tgk gmbar2 yg ko teruk dlm blog ko...cntik!

H a r i z H said... @ May 11, 2009 at 7:32 PM

husni,

haha. xpe2. kalau takde, apa kata ko adakan? =p

oh, i c. kalau canon 500d, amacam? aku usha kat ebay, gila babas murah d us n canada. huh! eh, thesse tu ape?


misz_A,
tq =)


Maryam =p,

kalau amik pun, camne nak perah minyak dia? sakura ada la sebatang dua, lily dan tulip, aku memang nak buat semayang hajat biar ada di Irbid ni. tempat lain, x tau la.


a.b geldofg,
tq =)

joegrimjow said... @ May 12, 2009 at 6:43 PM

tgkap sendiri ke?
cool

H a r i z H said... @ May 12, 2009 at 6:49 PM

abeh, kalau bukan aku, sapa lagi nak tangkap, kan? =p

Post a Comment