| 4 Respons Terbuka ]

Kepada sesiapa yang aku ada berjanji untuk menulis berkenaan temuduga MARA dan PETRONAS, aku pinta maaf. Berbanyak-banyak maaf. Tak sempat aku nak tulis, kau orang punya Educamp Petronas dua tiga hari lagi, kan? Dan, temuduga MARA minggu depan, bukan?

Tak boleh aku nak siapkan apa yang aku dah tulis separuh. Peperiksaan cemburu dengan kau orang. Dia nak bolot aku. Tak mahu bagi aku berbakti dengan kau orang. Jadi, maaf dipohon.

Tapi, aku dah perturunkan sedikit ilmu (ewah!) pada Azam dan beberapa orang lagi. Untuk EDUCAMP PETRONAS, kau orang boleh lawati blog Azam. Rajin-rajinlah baca sembang-sembang Yahoo! Messenger aku dengan dia, yang di kopi pasta (copy paste) kan di blog dia.

Just my 2 cents. =)

Moga-moga kejayaan mengiringi kau orang.


Eyes of Hope

This 7 year old baby face (act, he looks younger than he is) kid has been already memorised 12 juzu' of Holy Quran.

And, telling you, the Tahfiz school, where we slept for three nights, is somekind of very modern school, comparing to back there in Malaysia and here in Jordan. Eventhough, the payment is up to the parents whether they afford to do it. If not, it does not even a problem.

Location: A Tahfiz School in Fatih, Istanbul, Turkey.
(Penerangan yang aku kopi pasta dari laman Flickr aku)

Freezing, but....
Pagi selepas turunnya salji di Ohrid. Salji mencair, air membeku. Nak tangkap gambar salji lagi best, tak boleh. Sakit tangan. Shutter kamera aku kecil saja. Kamera pun kecil. Nak pakai glove, takut tergelincir kamera. Nak buka sarung tangan, macam nak tercabut jari.


Semoga berjaya. =)


Eh, petua letak air asam jawa atas bumbung untuk suara sedap boleh pakai untuk ubat sakit tekak tak? Aku dah tak tahan ni.

4 Respons Terbuka

cato;patchi said... @ April 9, 2009 at 6:54 PM

budak tu pakai pemerah pipi ke ditampo oleh jurukamera? haha

H a r i z H said... @ April 9, 2009 at 7:22 PM

budak tu memang jambu. haha.
ingat nak cubit pipi bia lagi merah, tapi atas belas kasihan, tak jadi ah.

minimainimira said... @ April 18, 2009 at 7:44 PM

turkey tak leh hafaz quran ke?
tatau lak..

H a r i z H said... @ April 18, 2009 at 10:55 PM

oh, saya tarik balik ulasan itu sbb terdapat ke"vague"kan fakta di situ. dah diedit kembali post ini. tak berani kata ya, kerana percaya berlaku communication breakdown dengan ustaz berbangsa turki itu yang masih belum fasih berbahasa Arab.

saya tarik balik selepas beberapa orang Turkish ada tegur saya akan fakta itu di laman flickr saya.

penjelasan lanjut boleh didapatkan dengan mengklik gambar budak kecil tersebut.

Post a Comment